Vi minnes....

torsdag 7. august 2014

Valper etter Tink vil bli født i starten av September.

Boss NO55025/11,
Foto tatt av Karianne Buer
 
 
 

Tinka 21305/08
Da blir det valp på meg i starten av November. Tink(a) er parret med Jan Briskebys Boss så det blir veldig spennende.
Tinks første kull er nå 2,5år og av de 6 valpene er 3 GK på gjeting,  og to til trener med mål om å bli godkjente i år. Alle 6 er røntget forran og bak og er fri A forran og bak. 2 av valpene er alt i A sport og Mayra skal debutere i NM spor om 2 uker. Alle virker veldig sammarbeidsvillige og konsentrerte (svært gode sporhunder alle 6). 4 av hundene ble MH testet ved 1,5år og eneste som var negativt var en som fikk 4 på skudd (de tre andre fikk 1) Det var kun en hanne i kullet og han er desverre operert for OCD, det er grunnen til bytte av hann.  Birk (faren i første kullet til Tink) er Tira barnebarn og det var OCD som var det størte problemet i kullene etter henne, så nå er det helt nytt blod også på hannsiden.
Boss kommer fra et kull hvor alle 7 er godkjente gjeterhunder, og jeg har sett 5 av de på sau og de ser veldig fine ut. I dette kullet er det flere som har plassert seg bra på landsprøver, og diverse mesterskap. Bea til Jaran Knive er den mest kjente. I kullet Boss kommer fra er 5 stk røntget og tre har resultat A i dogweb, mens Marve og Søs ikke er avlest av NKK, men er i følge eier begge friA???.(han har ikke fått betalt for avlesingen ennå)

Valpene vil vokse opp inne hos Ola og Ellen Messel på Kløfta, og vil bli godt sosialisert, og fødsel regner jeg med er i trygge hender da Ola er veterinær. De har vært på ultralyd og den viste 7 valper, så nå er det bare å vente i spenning, regner med fødsel i starten av September, og levering i starten av November.
Ønsker du valp fra denne kombinasjonen er det bare å ta kontakt med Ellen Messel 91529022 eller meg 99025445.

Jeg vil legge ut bilder av valpene når de er født, her er noen bilder av valpene fra hennes forrige kull (kull 5 på menyen).

Zorro

Tingeling- Opprykk til C spor- GK gjeterhund (klasse1)

Mayra- Norgesmester i spor 2014, (3 CERT) - GK gjeting (klasse 3)

Hippi- Startet A spor- GK gjeterhund (klasse 2)

Quila-opprykk til C spor

Bella